Palautamme seinät ja muut pinnat puhtaaksi
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Graffitin poisto

Ionic Group Oy on varautunut kaikin tavoin sotaan graffiteja ja töhrimistä vastaan. Keinoihimme kuuluu teknisiä työvälineitä, kemikaaleja sekä jatkuvasti päivittyvä ammattitaito.

Graffitin ja töhryjen poisto on monesti puhdistustoimialan vaikeimpia töitä, koska pienikin onnistuminen voi joskus olla todella suuren vaivan takana. Viattoman näköinen töhry esimerkiksi arvorakennuksen seinässä voi johtaa jopa päivien operointiin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman huomaamatonta.

Meiltä graffitin ja töhryjen poisto onnistuu 10 vuoden kokemuksella Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla.

Graffitin poisto ja käytettävät menetelmät

  • Dynajet-Pro painepesujärjestelmä: 0-500 BAR, Max. 140 asteinen vesi.
  • Weidner Kuivahöyrypuhallus: 180 asteista höyryä suurpaineella, kuivana ja hellävaraisesti arkoihin materiaaleihin
  • Ionic puhallusjärjestelmä
  • Soodapuhallus, hellävaraisesti arkoihin materiaaleihinarkoihin
  • Lasimurskapuhallus
  • Vesihiekkapuhallus

Katso yhteystietommeLähetä yhteydenottolomake

Graffitisuojaukset kaikille materiaaleille

  • Silaanipohjaiset Piipolymeerit
  • Kovaa hankausta kestävät suojat
  • Uhrautuvat suojat

Koulutus ja ammattitaito ratkaisee

Töhryjen ja graffitien poisto on kaikkea muuta kuin yksinkertaista ja vaatii tekijältään hyvät perustiedot kaikkiin prosessiin liityvistä kemikaaleista ja materiaaleista. Täytyy tietää mitä materiaalia pinta on ja miten sen kanssa reagoi maali, tussi,tai joku muu värin lähde jota siinä näyttäisi olevan. On olennaista myös huomioida, onko pakkasta vai helle, onko aurinko lämmittänyt tai onko varjoisa seinä pimennossa.

Jos näitä esimerkkejä ja muita kymmeniä muuttujia ei ole tiedossa, niin ollaan todennäköisyyksien ja testaamisen varassa, siksi ammattitaito on tärkeää. Arvioimiseen, ennakointiin ja hyvään lopputulokseen antaa valmiudet peruskoulutus, jonka jokainen graffitien ja töhryjen poistajamme on käynyt.

Koulutuksessa on kaikkeen töhryjen poistoon liittyvien perustietojen teoria- ja käytännön harjoitus osuudet ja se antaa valmiudet ehkä jopa elämänmittaiselle opintomatkalle.

Töhryjen ja graffitien poistaminen

Ionic Group Oy on varautunut poistamaan töhryjä ja graffiteja keskimääräistä laajemalla säteellä.

Monesti graffitin poisto tehdään painepesulla, eli valitaan graffitin värin ja käytetyn maalin perusteella liuotusaine, ja sotku siivotaan pois painehuuhtelulla. Menetelmä on tehokas, kun olosuhteet sen sallivat ja useimmiten niin onkin.

Työn keston ja joskus jopa lopputuloksen arvioiminen on vaikeaa, koska erilaisia materiaaleja, värejä ja olosuhteita on paljon ja yksikään aine tai pesutapa ei ole ratkaisu kuin pieneen osaan ”taideteoksia”. Jos huuhtelussa ei voi käyttää vettä, saatetaan helposti joutua pattitilanteeseen keinojen näyttäessä olevan loppu.

Onneksi Ionic Group osaa myös vedettömien puhdistustekniikoiden käytön. Ole siis meihin yhteydessä, kun tarvitset graffitien tai töhryjen poistoa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa tai muualla pääkaupunkisedulla. Meiltä onnistuu graffitien poisto haastavissakin olosuhteissa.

Graffitien poistaminen on usein asevarustelua

Olemme huomanneet, että laajakirjoinen sotkeminen ja töhriminen vaatii yhtä laajan arsenaalin ja aseistuksen vastalääkkeeksi. Ionic Group Oy:n varastoista löytyy yli 50 erilaista töhrynpoistokemikaalia. Kuumapainepesureita on useampi ja niiden käyttäjät on koulutettu Trion Tensidin tehtailla Uppsalassa. Kattavan koulutuksen ansiosta he osaavat käyttää oikeaa painetta, lämpötilaa ja vaikutusaikaa työssään.

Jos vettä ei syystä tai toisesta voi käyttää, on meillä mahdollisuus käyttää erittäin kuumaa ja kuivaa painehöyryä, jonka etu on sen kuivuus, vaikka höyrystä onkin kyse. Kuivahöyrypaine edellyttää materiaalilta hyvää kuumuuden kestoa.

Jos vettä ei voi käyttää edes höyrynä ja töhry on lujassa, kuuluu palveluvalikoimaamme myös puhallustekniikat. Soodapuhallus on hellävarainen materiaalille, mutta tylyn tehokas töhryille. Puhallustekniikalla tehtävät työt tulevat keskimäärin hieman kalliimiksi kuin pesuina tehtävät työt, mutta joskus graffitien ja töhryjen poisto on syytä tehdä kiinteistön ja viihtyvyyden kannalta tehokkaimmalla tavalla.

Mikä on paras keino graffiteja ja töhryjä vastaan?

Paras keino töhryjä ja graffiteja vastaan on ennaltaehkäisevä toiminta. Graffitien ja töhryjen maailmassa tämä tarkoittaa suojausta. Kaikkien materiaalien suojaaminen onnistuu nykypäivänä, ja ellei töhriminen ole ihan jokapäiväinen ongelma, suosittelemme uhrautuvaa suojaa. Uhrautuva suoja on edullinen ja helppokäyttöinen suojapinnoite.

Uhrautuva graffitisuoja on tärkkelyspohjainen suoja-aine, joka ei muuta suojattavaa pintaa millään lailla, eikä peitä esimerkiksi pinnan hengittävyyttä. Suoja-aine ottaa graffitin vastaan pohjamateriaalin sijasta ja kuumapainepesulla pestessä suoja-aine sulaa pois graffitien kanssa helposti. Puhdistuksen jälkeen pinnalle levitetään uusi kerros suoja-ainetta. Menetelmä on helppo ja edullinen.

Jos tarvitset graffitin tai töhryjen poistoa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa tai muualla pääkaupunkiseudulla, niin voit olla yhteydessä meihin! Ota meihin yhteyttä myös, jos haluat tietää enemmän uhrautuvasta suojasta graffiteja ja töhryjä vastaan.

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2022 Ionic Group - Ionic Group Oy

Pyydä tarjous