Palautamme seinät ja muut pinnat puhtaaksi
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Graffitin poisto

Ionic Group Oy on varautunut kaikin tavoin sotaan töhrimistä vastaan sekä teknisin työvälinein, kemikaalein että jatkuvasti päivitetyllä ammattitaidolla.

Graffitin poisto on monesti puhdistustoimialan vaikeimpia töitä, koska pienikin onnistuminen voi joskus olla todella suuren vaivan takana. Viattoman näköinen töhry esimerkiksi arvorakennuksen seinässä voi johtaa jopa päivien operointiin, jotta jälki olisi maksimaalisen huomaamatonta. Meiltä graffitin poisto 10 vuoden kokemuksella.

Graffitin poisto ja käytettävät menetelmät

  • Dynajet-Pro painepesujärjestelmä: 0-500 BAR, Max. 140 asteinen vesi.
  • Weidner Kuivahöyrypuhallus: 180 asteista höyryä suurpaineella, kuivana ja hellävaraisesti arkoihin materiaaleihin
  • Ionic puhallusjärjestelmä
  • Soodapuhallus, hellävaraisesti arkoihin materiaaleihinarkoihin
  • Lasimurskapuhallus
  • Vesihiekkapuhallus

Katso yhteystietommeLähetä yhteydenottolomake

Graffitisuojaukset kaikille materiaaleille

  • Silaanipohjaiset Piipolymeerit
  • Kovaa hankausta kestävät suojat
  • Uhrautuvat suojat

Koulutus ja ammattitaito ratkaisee

Töhryjen ja graffitien poisto on kaikkea muuta kuin yksinkertaista ja vaatii poistajaltaan hyvät perustiedot kaikkiin prosessiin liityvistä kemikaaleista ja materiaaleista. Täytyy tietää mitä materiaalia on alusta ja miten sen kanssa reagoi maali, tussi,tai joku muu värin lähde jota siinä näyttäisi olevan. On olennaista myös huomioida onko pakkasta vai helle, onko aurinko lämmittänyt vai varjoisa seinä pimennossa.

Jos näitä esimerkkejä ja muita kymmeniä muuttujia ei ole tiedossa niin sitten ollaankin todennäköisyyksien ja testaamisen varassa. Arvioimiseen, ennakointiin ja hyvään lopputulokseen antaa valmiudet peruskoulutus jonka jokainen poistajamme on käynyt. Koulutuksessa on kaikkeen töhryjen poistoon liittyvien perustietojen teoria- ja käytännön harjoitus osuudet ja se antaa valmiudet ehkä jopa elämänmittaiselle opintomatkalle.

Töhryjen ja graffitien poistaminen

Ionic Group Oy on varautunut poistamaan töhryjä ja graffiteja keskimääräistä laajemalla säteellä.

Monesti graffitin poisto tehdään painepesulla, eli sopiva värin, maalin tms. liuotusaine kohteen töhryyn ja painepesuhuuhtelulla sotku pois. Tämä onkin tehokasta, kun olosuhteet sen sallivat ja useimmiten niin onkin. Vaikeaa on työn keston ja joskus jopa lopputuloksen arvioiminen koska materiaali-väri-olosuhde kombinaatioita on paljon ja yksikään aine tai pesutapa ei ole ratkaisu kuin johonkin prosenttiosaan ”taideteoksia”. Tähän kun joskus lisätään olosuhteiden mahdottomuus vedenkäytölle huuhtelussa, saatetaan helposti joutua pattitilanteeseen keinojen näyttäessä olevan loppu.

Graffitien poistaminen on usein asevarustelua

Meillä on huomattu että laajakirjoinen sotkeminen ja töhriminen vaatii samanlaisen arsenaalin ja aseistuksen vastalääkkeeksi. Ionic Group Oy:n varastoista löytyy yli 50 erilaista töhrynpoistokemikaalia. Kuumapainepesureita on useampi ja niiden käyttäjät on koulutettu Trion Tensidin tehtailla Uppsalassa, oikeisiin paineisiin, lämpötiloihin ja vaikutusaikoihin. Jos vettä ei syystä tai toisesta voi käyttää, on meillä mahdollisuus erittäin kuumaan ja kuivaan painehöyryyn, jonka etu on siis kuivuus, vaikka höyrystä onkin kyse. Kuivahöyrypaine edellyttää materiaalillta hyvää kuumuuden kestoa.

Jos vettä ei edelleenkään voi käyttää ja töhry on lujassa, kuuluu palveluvalikoimaamme myös puhallustekniikat. Soodapuhallus on hellävarainen materiaalille, mutta tylyn tehokas töhryille. Puhallustekniikalla tehtävät työt tulevat keskimäärin hieman kalliimiksi kuin pesuina tehtävät työt, mutta joskus graffitien poisto on syytä tehdä kiinteistön ja viihtyvyyden kannalta tehokkaimmalla tavalla.

Paras lääke – ennalta ehkäisevä toiminta

Kuten lähes aina, paras lääke, myös taistelussa töhryjä vastaan, on ennalta ehkäisevä toiminta. Graffitien ja töhryjen maailmassa tämä tarkoittaa suojausta. Kaikkien materiaalien suojaaminen onnistuu nykypäivänä ja ellei töhriminen ole ihan jokapäiväinen ongelma, suosittelemme uhrautuvaa suojaa, sen verrattain edulliseksi tulevan käytön johdosta. Uhrautuva graffitisuoja on tärkkelyspohjainen suoja-aine, joka ei muuta suojattavaa pintaa millään lailla, eikä peitä esimerkiksi pinnan hengittävyyttä. Suoja-aine ottaa graffitin vastaan pohjamateriaalin sijasta ja kuumapainepesulla pestessä sulaa pois graffitien kanssa helposti, ilman suurta operaatiota, jonka jälkeen pestyyn kohtaan asennetaan uusi kerros suoja-ainetta. Tämä on siis helppoa ja edullista.

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2021 Ionic Group - Ionic Group Oy

Pyydä tarjous