Palautamme seinät ja muut pinnat puhtaaksi
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Graffitin poisto

Ionic Palvelut Oy on varautunut kaikin tavoin sotaan graffiteja ja töhrimistä vastaan. Keinoihimme kuuluu mm. teknisiä työvälineitä, kemikaaleja sekä jatkuvasti päivittyvä ammattitaito.

Graffitin ja töhryjen poisto on usein puhdistusalan vaikeimpia töitä, koska pienikin onnistuminen voi joskus olla todella suuren vaivan takana. Viattoman näköinen töhry esimerkiksi arvorakennuksen seinässä voi johtaa jopa päivien operointiin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman huomaamatonta. Meiltä töhryjen ja graffitien poisto onnistuu 10 vuoden kokemuksella Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla.

Soita 040 3737 851

Graffitin poisto ja käytettävät menetelmät

  • Dynajet-Pro painepesujärjestelmä: 0-500 BAR, Max. 140 asteinen vesi.
  • Weidner Kuivahöyrypuhallus: 180 asteista höyryä suurpaineella, kuivana ja hellävaraisesti arkoihin materiaaleihin
  • Ionic puhallusjärjestelmä
  • Soodapuhallus, hellävaraisesti arkoihin materiaaleihinarkoihin
  • Lasimurskapuhallus
  • Vesihiekkapuhallus

Lähetä yhteydenottolomake

Graffitisuojaukset kaikille materiaaleille

  • silaanipohjaiset piipolymeerit
  • kovaa hankausta kestävät suojat
  • uhrautuvat suojat

Koulutus ja ammattitaito ratkaisevat

Töhryjen ja graffitien poisto ei ole yksinkertaista ja vaatii tekijältään hyvät perustiedot prosessiin liittyvistä kemikaaleista ja materiaaleista. Pitää esimerkiksi tunnistaa pintamateriaalit ja tietää miten sen kanssa reagoi maali, tussi tai joku muu värin lähde, jota töhryssä näyttäisi olevan. Pinnan lämpötilalla on myös merkitystä kuten onko pakkasta vai helle, onko aurinko lämmittänyt tai onko varjoisa seinä pimennossa.

Ammattitaito on tärkeää, jotta ei olla todennäköisyyksien ja testaamisen varassa. Arvioimiseen, ennakointiin ja hyvään lopputulokseen antaa valmiudet peruskoulutus, jonka jokainen graffitien ja töhryjen poistajamme on käynyt. Koulutuksessa on kaikkeen töhryjen poistoon liittyvien perustietojen teoria- ja käytännön harjoitusosuudet ja se antaa valmiudet lisäoppimiselle.

Töhryjen ja graffitien poistaminen

Ionic Palvelut Oy on varautunut poistamaan töhryjä ja graffiteja keskimääräistä laajemmalla säteellä. Monesti graffitin poisto tehdään painepesulla. Valitaan graffitin värin ja käytetyn maalin perusteella liuotusaine ja sotku siivotaan pois painehuuhtelulla. Menetelmä on tehokas, kun olosuhteet sen sallivat.

Työn keston ja jopa lopputuloksen arvioiminen on joskus vaikeaa, koska erilaisia materiaaleja, värejä ja olosuhteita on paljon. Yksittäinen pesuaine tai pesutapa on usein ratkaisu vain pieneen osaan ”taideteoksia”. Jos huuhtelussa ei voida käyttää vettä, puhdistustyö vaikeutuu.

Ionic Palvelut osaa myös vedettömien puhdistustekniikoiden käytön. Ole siis meihin yhteydessä, kun tarvitset graffitien tai töhryjen poistoa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa tai muualla pääkaupunkiseudulla. Meiltä onnistuu graffitien poisto haastavissakin olosuhteissa!

Kysy lisää graffitin poistamisesta

Graffitien poistaminen on usein asevarustelua

Laajakirjoinen sotkeminen ja töhriminen vaativat vastalääkkeeksi yhtä laajan arsenalin ja aseistuksen. Ionic Palvelut Oy:n varastoista löytyy yli 50 erilaista töhrynpoistokemikaalia. Kuumapainepesureitakin on useampi ja niiden käyttäjät on koulutettu Trion Tensidin tehtailla Ruotsin Uppsalassa. Kattavan koulutuksen ansiosta he osaavat käyttää oikeaa painetta, lämpötilaa ja vaikutusaikaa työssään.

Jos vettä ei syystä tai toisesta voi käyttää, on meillä mahdollisuus käyttää erittäin kuumaa ja kuivaa painehöyryä. Sen etu on menetelmän kuivuus vaikka höyrystä onkin kyse. Kuivahöyrypaine edellyttää materiaalilta hyvää kuumuuden kestoa.

Jos vettä ei voi käyttää edes höyrynä ja töhry on lujassa, kuuluu palveluvalikoimaamme myös puhallustekniikat. Soodapuhallus on hellävarainen materiaalille mutta tylyn tehokas töhryille. Puhallustekniikalla tehtävät työt tulevat keskimäärin hieman kalliimmiksi kuin pesuina tehtävät työt, mutta joskus graffitien ja töhryjen poisto on syytä tehdä kiinteistön ja viihtyvyyden kannalta tehokkaimmalla tavalla.

Mikä on paras keino graffiteja ja töhryjä vastaan?

Paras keino töhryjä ja graffiteja vastaan on ennaltaehkäisevä toiminta. Graffitien ja töhryjen maailmassa tämä tarkoittaa suojausta. Kaikkien materiaalien suojaaminen onnistuu nykypäivänä. Jos töhriminen ei ole ihan jokapäiväinen ongelma, suosittelemme uhrautuvaa suojaa. Uhrautuva suoja on edullinen ja helppokäyttöinen suojapinnoite.

Uhrautuva graffitisuoja on tärkkelyspohjainen suoja-aine, joka ei muuta suojattavaa pintaa millään lailla eikä peitä esimerkiksi pinnan hengittävyyttä. Suoja-aine ottaa graffitin vastaan pohjamateriaalin sijasta ja kuumapainepesulla pestessä suoja-aine sulaa pois graffitien kanssa helposti. Puhdistuksen jälkeen pinnalle levitetään uusi kerros suoja-ainetta. Menetelmä on helppo ja edullinen.

Jos tarvitset graffitin tai töhryjen poistoa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa tai muualla pääkaupunkiseudulla, niin voit olla yhteydessä meihin! Ota meihin yhteyttä myös, jos haluat tietää enemmän uhrautuvasta suojasta graffiteja ja töhryjä vastaan.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2024 Ionic Palvelut Oy

Pyydä tarjous