Sammaleen poisto tehokkaasti
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Sammaleen poisto

Sammaleen poisto BioCombilla - ota yhteyttä Ionic Group Oy

Sammaleen poisto kivipintojen, rakenteiden ja kattojen pinnoilta on ensiarvoisen tärkeää, kun pintojen elinkaari ja kestävyys halutaan varmistaa. Pinnoilla viihtyvistä kasvustoista sammal on kooltaan ja määrältään suurin uhka rakenteille. Tilaa sammaleenpoisto ammattilaiselta!

Ota yhteyttä sammaleen poistosta

Sammaleet voivat aiheuttaa vaurioita erilaisille pinnoille, estää kasvien kasvua ja luoda liukastumisen vaaran. Sammalkasvuston poistaminen tuo paitsi siisteyttä, myös turvallisuutta kotisi ympäristöön.

Miksi sammaleen poisto on tärkeää?

Sammalkasvusto kerää huomattavan määrän vettä itseensä. Etelä-Suomessa lämpötila vaihtelee talvisin pakkasen ja plussan molemmin puolin, jolloin vesi vuorotellen jäätyy ja sulaa. Lämpötilamuutosten ja kapillaari-ilmiön vuoksi sammalkasvusto rapauttaa tehokkaasti pintaa, jolla se kasvaa.

Jos ulommaiset pinnat voivat hyvin, heijastuu tämä esimerkiksi rakennuksissa kaikkiin sisempiin pintoihin. Sammaleen poistossa ensimmäinen ja samalla tärkein tehtävä on poistaa pintaa rapauttava kasvusto pois.

Miten sammaleenpoisto toteutetaan?

Oikeanlainen sammaleenpoistomenetelmä ja käsittelyaine vaihtelevat käsittelyn kohteesta riippuen sillä erilaiset menetelmät sopivat eri pinnoille ja materiaaleille. Sammaleen poisto voidaan toteuttaa esimerkiksi käsin harjaamalla, painepesulla, kuumapainepesulla tai kemiallisin menetelmin.  Ionic Group hallitsee kaikki menetelmät sammaleen poistoon ja käytämme ainoastaan ympäristöystävällisiä estoaineita.

Tunnemme läpikotaisin suomalaiset ja Pohjolan haastavat, vaikeat ja vaihtelevat sääolosuhteet. Pystymme vastaamaan näihin haasteisiin ja toteuttamaan oikeat, kuhunkin säähän sopivat toimenpiteet. Suomessa käytetään myös monenlaisia rakennusmateriaaleja, joten sammaleen poistoon täytyy löytää aina oikea tekniikka materiaalista riippuen. Etenkin katolla tarvitaan usein ammattilaisen apua sammaleen poistoon.

Oikea menetelmä materiaalin mukaan

Sammaleen poistoon valitaan oikea menetelmä aina vastaanottavaa materiaalia kunnioittaen. Joskus voidaan käyttää suurpainepesuria ja voimaa, toisinaan taas mekaanista hankausta ei voi edes harkita. Vaihtoehtoja löytyy kaikenlaisiin tapauksiin. Ekologinen ja pintamateriaalia hellivä sammaleen poistotapa on estää ja tuhota sen kasvu kemiallisesti myös laajoilla pinnoilla.

Kemiallisessa sammalen poistossa käytämme ainoastaan ympäristöystävällisiä aineita. Kasvustonestoaine tuhoaa ainoastaan yksisoluisia kasvustoja alueelta, jolle se on levitetty. Aine on siis täysin turvallista ihmisille, eläimille ja kasveille.


Ionic Group Oy kuuluu Sokeva Oy:n tehdasjoukkueisiin sammaleen poistossa. Käytössämme on markkinoiden ekologisin ja tehokkain kasvustonestokemikaali.


Sokevan BioComb tuotesarjaan kuuluva ja vain urakoitsijakäyttöön tarkoitettu kasvustonestokemikaali on massiivinen suoja kaikkia tunnettuja yksisoluisia kasvustoja vastaan. Edullisin ja tehokas tapa sammaleenpoistoon on käsitellä pinta Benac 50 -estoaineella ja odottaa, että kasvusto on kuollut itiöjuuriaan myöten. Tämän jälkeen kuollut kasvusto voidaan poistaa tai odottaa sen poistuvan luonnonvoimien avustuksella.

Benac 50 suojaa sammaleelta sekä muilta kasvustoilta noin 5 vuoden ajan. BioComb Benac 50 on erittäin ekologinen tuhokemikaali eikä sisällä ympäristölle myrkyllisiä aineita. Se tuhoaa ainostaan yksisoluiset kasvustot, kuten homeet, jäkälät, levät, sammaleet.

Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Suurpainepesu ja pinnoitus oikeille pintamateriaaleille

Mikäli et halua jäädä odottamaan kasvuston luonnollista irtoamista, ja haluat sen poistuvan välittömästi käsittelyn jälkeen, voi suurpainepesu olla erinomainen tapa sammaleen poistoon. Menetelmässä on huomioitava pintamateriaalin kestävyys ja sietokyky. Kuuma vesi suurpaineella on tehokas ja nopea tapa sammaleen poistoon, mutta voimakkaasti materiaalia rasittava menetelmä.

Tiilikatoilla on sammaleenpoiston jälkeen suositeltavaa tehdä uudelleen pinnoitus. Uudelleen pinnoituksessa katto pinnoitetaan oleofobiseksi eli kyllästetään. Tällöin nesteet ja öljyt eivät imeydy tiilen sisälle ja rapauta sitä huonoon kuntoon, vaan valuvat pois kuin ”hanhen selästä”. Kuten kasvustonestossa, myös kyllästyskemikaaleissa olemme valinneet käyttöön kotimaisen Sokeva Oy:n BioComb-tuotesarjan tuotteita.

Edellä mainittujen sammaleen poiston esimerkkien lisäksi yhdistelemme palveluita ja menetelmiä oikean sekä pitkäkestoisen ratkaisun löytämiseksi. Sammal on sitkeä kasvi ja pintojen hyvinvoinnin kannalta on suotavaa saada kasvusto pysymään mahdollisimman pitkään poissa.

Valitse Ionic – sammaleen poiston ammattilaiset

Säännöllinen sammaleenpoisto takaa paitsi kodin ja pihan ulkonäön, myös rakenteiden kestävyyden ja turvallisuuden. Ammattilaisten avulla sammaleenpoisto onnistuu nopeasti, tehokkaasti ja turvallisesti.

Me Ionic Groupilla olemme vuosia keskittyneet parhaisiin sammaleen poiston tekniikoihin. Kattavan kokemuksen ansiosta olemme oppineet parhaat käytännöt ja menetelmätavat. Jos sammalta löytyy hallinnoimastasi omaisuudesta tai kiinteistöstä, soita meille. Selvitetään paras ratkaisu aina tarpeesi mukaan.

Soita 0400 708 5241Pyydä tarjous sammaleen poistosta

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2024 Ionic Group - Ionic Palvelut Oy

Pyydä tarjous