Sammaleen poisto tehokkaasti
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Sammaleen poisto

Sammaleen poisto BioCombilla - ota yhteyttä Ionic Group Oy

Sammaleen poisto on välttämätöntä kattojen, kivipintojen sekä rakenteiden eliniän ja kestävyyden varmistamiseksi. Sammal on suurin uhka rakenteille, sillä se on pinnoilla viihtyvistä kasvustoista suurin sekä kooltaan että määrältään.

Älä anna sammaleen heikentää rakenteidesi kuntoa! Tilaa sammaleenpoisto ammattilaiselta ja anna kattosi hengittää uutta elämää! Toimimme pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla tarjoten laadukasta palvelua lähellä sinua.
Ota yhteyttä sammaleen poistosta

Näin teemme sammaleen poiston

Oikeanlainen sammaleen poistomenetelmä ja käsittelyaine vaihtelevat käsittelyn kohteesta riippuen sillä erilaiset menetelmät sopivat eri pinnoille ja materiaaleille.

  • Tarkastus ja suunnittelu: Aloitamme poistoprosessin ilmaisella kartoituskäynnillä ja kattotarkastuksella, jossa arvioimme sammaleen määrän ja kattosi kunnon. Tarkastus antaa meille mahdollisuuden suunnitella tehokkaimman ja turvallisimman tavan poistaa sammal.
  • Sammaleen poisto: Tämän jälkeen teemme sammaleen poiston erikoistyökaluilla, jotka eivät vahingoita kattoa. Voimme tehdä sammaleen poiston katolta tai seinältä esimerkiksi käsin harjaamalla, painepesulla, kuumapainepesulla tai kemiallisin menetelmin.
  • Jälkihoito: Prosessi päättyy jälkihoitoon, jossa suojaamme katon sammaleen uudelleenkasvua estävällä käsittelyllä.

Tilaa kartoituskäynti

Miksi sammaleen poisto on tärkeää?

Sammaleet voivat aiheuttaa vaurioita erilaisille pinnoille, estää hyötykasvien kasvua ja luoda vaarallisia liukastumisen paikkoja. Sammaleen poistaminen tuo siisteyttä ja turvallisuutta kotisi ympäristöön.

Sammalkasvusto kerää huomattavan määrän vettä itseensä, joka voi vahingoittaa kattoa ajan myötä. Kertyvä kosteus voi johtaa kattomateriaalin mätänemiseen ja vaurioitumiseen, mistä seuraa kalliita korjauksia ja jopa katon vaihto. Lämpötilamuutosten ja kapillaari-ilmiön vuoksi sammalkasvusto rapauttaa tehokkaasti pintaa, jolla se kasvaa. Sammaleen poistossa ensimmäinen ja tärkein tehtävä on poistaa pintaa rapauttava kasvusto pois.

Sammal voi myös tukkia kattokaivot ja rännit, mikä johtaa vesivahinkoihin. Vesivahingot aiheuttavat rakenteellisia vaurioita ja johtavat homeongelmiin, jotka voivat olla terveydelle vaarallisia. Sammaleen poisto parantaa myös katon ulkonäköä ja lisää kiinteistön arvoa. Puhtaat, sammaleettomat katot ovat houkuttelevampia potentiaalisille ostajille ja voivat auttaa myymään kiinteistön nopeammin ja korkeammalla hinnalla.

Jos sammalta löytyy hallinnoimastasi omaisuudesta tai kiinteistöstä, soita meille. Selvitetään paras ratkaisu aina tarpeesi mukaan.

Soita 040 373 7851

Oikea sammaleen poistomenetelmä pintamateriaalin mukaan

Valittava sammaleen poistomenetelmä riippuu katon materiaalista. Esimerkiksi tiilikatoilla voimme käyttää esimerkiksi harjausta tai painepesua. Molemmat menetelmät ovat tehokkaita sammaleen poistossa mutta voivat olla liian voimakkaita pehmeämmille materiaaleille kuten huopakatoille.

Sammaleen poisto huopakatolta tai peltikatolta on hellävaraisempaa tehdä kemiallisella puhdistuksella. Ekologinen ja pintamateriaalia hellivä menetelmä estää ja tuhoaa sammaleen kasvun kemiallisesti myös laajoilla pinnoilla. Kemiallisessa poistossa käytämme ainoastaan ympäristöystävällisiä aineita. Kasvustonestoaine tuhoaa kasvustoja vain alueelta, jolle se on levitetty. Aine on siis täysin turvallista ihmisille, eläimille ja kasveille.


Ionic Palvelut Oy kuuluu Sokeva Oy:n tehdasjoukkueisiin sammaleen poistossa. Käytössämme on markkinoiden ekologisin ja tehokkain kasvustonestokemikaali.


Sammaleen kemiallinen poisto Sokevan BioCombilla

Sokevan BioComb Benac 50 on tehokas kasvustonestoaine, jota myös käytämme sammaleen poistoon ja torjuntaan. Se on ympäristöystävällinen ja turvallinen tuote, joka ei vahingoita kattoa tai ympäröivää kasvillisuutta.

Benac 50 on tarkoitettu vain urakoitsijakäyttöön ja tarjoaa massiivista suojaa kaikkia tunnettuja yksisoluisia kasvustoja vastaan kuten homeet, jäkälät, levät ja sammaleet. Edullisin ja tehokas tapa sammaleenpoistoon on käsitellä pinta Benac 50 -estoaineella ja odottaa, että kasvusto on kuollut itiöjuuriaan myöten. Tämän jälkeen kuollut kasvusto voidaan poistaa mekaanisesti tai odottaa sen poistuvan luonnonvoimien avustuksella. Benac 50 suojaa sammaleelta sekä muilta kasvustoilta noin 5 vuoden ajan.

Kysy lisää – tilaa ilmainen kartoituskäynti

Korkeapainepesu ja pinnoitus oikeille pintamateriaaleille

Jos et halua odottaa kasvuston luonnollista irtoamista, ja toivot sen poistuvan heti kemiallisen käsittelyn jälkeen, on korkeapainepesu erinomainen tapa sammaleen poistamiseen. Menetelmässä on huomioitava pintamateriaalin kestävyys ja sietokyky. Kuuma vesi suurpaineella on tehokas ja nopea tapa sammaleen poistamiseen, mutta se rasittaa pintamateriaalia voimakkaasti.

Suosittelemme tiilikatoille, että ne pinnoitetaan uudelleen sammaleen poiston jälkeen. Pinnoituksessa katto muutetaan oleofobiseksi eli kyllästetään, jolloin nesteet ja öljyt eivät pääse imeytymään tiileen ja rapauttamaan sitä. Sen sijaan ne valuvat pois kuin ”hanhen selästä”. Käytämme kotimaista Sokevan BioComb-tuotesarjan tuotteita myös kyllästyskemikaalina. Sammal on sitkeä kasvi ja kattopintojen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää saada kasvusto pysymään mahdollisimman pitkään.

Valitse Ionic – sammaleen poiston ammattilaiset

Säännöllinen sammaleenpoisto takaa paitsi kodin ja pihan ulkonäön, myös rakenteiden kestävyyden ja turvallisuuden. Ammattilaisten avulla sammaleenpoisto onnistuu nopeasti, tehokkaasti ja turvallisesti. Olemme vuosia keskittyneet parhaisiin sammaleen poiston tekniikoihin ja oppineet kattavan kokemuksen ansiosta parhaat käytännöt ja menetelmätavat.

Kun tarvitset pesu- tai puhdistuspalveluita kohteessasi, ota yhteyttä ja pyydä tarjous. Yhdessä voimme kartoittaa yksilöllisen palveluntarpeesi. Jos sinulla on tarve, johon et vielä tiedä ratkaisua, ota yhteyttä ja pyydä apua meiltä. Etsimme kanssasi oikeat toimenpiteet ja toimivan ratkaisun.

Kartoitukset ja toimintaehdotukset ovat maksuttomia ja antavat hyvän sekä laajan käsityksen käytettävissä olevista vaihtoehdoista. Tilaa meidät käymään Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle tai muualle pääkaupunkiseudulle.

Soita 0400 708 5241

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2024 Ionic Palvelut Oy

Pyydä tarjous