Sammaleen poisto tehokkaasti
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Sammaleen poisto

BioCombSammaleen poisto kivipintojen, rakenteiden ja kattojen pinnoilta on ensiarvoisen tärkeää, kun pinnan elinkaari ja kestävyys on olennaista. Sammalkasvusto kerää huomattavan määrän vettä itseensä. Etelä-Suomessa lämpötila vaihtelee talvisin pakkasen ja plussan puolella, jolloin vesi vuorotellen jäätyy ja sulaa.

Näin laajetessaan ja kutistuessaan sekä kapillaari-ilmiön vuoksi, sammalkasvusto rapauttaa tehokkaasti aluspintaansa. Jos taas ulommaiset pinnat voivat hyvin, heijastuu tämä esimerkiksi rakennuksissa kaikkiin sisempiin pintoihin. Usein ensimmäinen ja samalla tärkein tehtävä on poistaa pintaa rapauttava kasvusto pois. Pinnoilla viihtyvistä kasvustoista sammal on kooltaan ja määrältään suurin uhka rakenteille. Sammaleen poistoon on useita tapoja. Me Ionic Groupissa, hallitsemme ne kaikki.

Tunnemme läpikotaisin suomalaiset ja Pohjolan haastavat, vaikeat ja vaihtelevat sääolosuhteet. Pystymme vastaamaan näihin haasteisiin ja toteuttamaan oikeat, kuhunkin säähän sopivat toimenpiteet. Myös materiaaleja ja erilaisia pintoja on leveysasteillamme useita eri tyyppisiä. Ne ovat yleensä olosuhteidemme johdosta laadukkaita sekä arvokkaita, ja tämän vuoksi niiden on välttämätöntä kestää pitkään.

Katso yhteystietommeLähetä yhteydenottolomake

Oikea menetelmä materiaalin mukaan

Sammaleen poistomenetelmä valitaan aina vastaanottavaa materiaalia kunnioittaen. Joskus voidaan käyttää suurpainepesuria ja voimaa, toisinaan taas kaikkea mekaanista hankausta ei voi edes harkita. Vaihtoehtoja kaikkiin tapauksiin on. Laajoiltakin pinnoilta on ekologinen ja pintamateriaalia hellivä sammaleen poistotapa estää ja tuhota sen kasvu kemiallisesti.


Ionic Group Oy kuuluu Sokeva oy:n tehdasjoukkueisiin sammaleen poistossa ja siten käytössämme on markkinoiden ekologisin ja tehokkain kasvustonestokemikaali.


Sokevan BioComb tuotesarjaan kuuluva ja vain urakoitsija käyttöön tarkoitettu kasvustonestokemikaali on massiivinen suoja kaikkia tunnettuja yksisoluisia kasvustoja vastaan. Edullisin ja tehokas tapa sammaleen poistoon on asentaa pinnalle Benac 50 ja odottaa että kasvusto on kuollut itiöjuuriaan myöden. Tämän jälkeen kuollut kasvusto voidaan poistaa tai odottaa sen poistuvan luonnonvoimien avustuksella. Benac 50 tuhoaa ja suojaa sammaleelta sekä muilta kasvustoilta noin 5 vuoden ajan. BioComb Benac 50 on erittäin ekologinen tuhokemikaali eikä sisällä ympäristölle myrkyllisiä aineita, säästäen esimerkiksi muut kuin yksisoluiset kasvustot (Homeet, jäkälät, levät, sammaleet).

Suurpainepesu ja pinnoitus oikeille pintamateriaaleille

Mikäli ei haluta jäädä odottamaan kasvuston luonnollista irtoamista ja halutaan kasvuston poisto välittömästi käsittelyn jälkeen, voi suurpainepesu olla haluttu tapa sammaleen poistoon. Tässä on huomioitava pintamateriaalin kestävyys ja sietokyky. Kuuma vesi suurpaineella on tehokas ja nopea, mutta voimakkaasti materiaalia rasittava menetelmä. Tiilikatoilla on sammaleen poiston jälkeen suositeltavaa tehdä uudelleen pinnoitus. Uudelleen pinnoituksessa katto pinnoitetaan oleofobiseksi eli kyllästetään. Tällöin nesteet ja öljyt eivät imeydy tiilen sisälle ja siten rapauta sitä huonoon kuntoon vaan valuvat pois kuin ”hanhen selästä”. Kuten kasvustonestossa, myös kyllästyskemikaaleissa luotamme ja olemme valinneet käyttöön kotimaisen Sokeva oy:n BioComb tuotesarjan tuotteita.

Edellä mainittujen sammaleenpoiston esimerkkien lisäksi käytetään erilaisia palveluyhdistelmiä oikean ja pitkäkestoisen ratkaisun löytämiseksi. Sammal on sitkeä kasvi ja rakenteen hyvinvoinnin kannalta on suotavaa saada kasvusto pysymään mahdollisimman pitkään poissa.

Valitse Ionic – me löydämme parhaat ratkaisut

Me Ionic Groupilla, olemme keskittyneet vuosia parhaisiin sammaleen poiston tekniikoihin. Pitkän kokemuksen aikana on opittu parhaat käytännöt ja kombinaatiot menetelmissä. Kun sammalta löytyy hallinnoimastasi omaisuudesta tai kiinteistöstä, soita meille niin selvitetään paras ratkaisu, aina tarpeen mukaan.

Katso yhteystietommeLähetä yhteydenottolomake

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2021 Ionic Group - Ionic Group Oy

Pyydä tarjous