Kokenut kivipintojen puhdistaja
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Kivipesut ja kivilaattojen puhdistus

Harkitsetko uutta kivipintaa vai kivipesua vanhoille pinnoille? Autamme kivipintojen suunnittelussa, asennuksessa ja huolenpidossa Helsinki, Vantaa ja Espoo alueilla.

Ionic Palvelut on paras valinta kumppaniksi, kun kivilaattojen puhdistus on tarpeellista. Olemme kokenut, kaiken nähnyt ja jatkuvasti kehittyvä puhdistusalan yritys.

Ota yhteyttäLähetä yhteydenottolomake

Puhdas kivipinta miellyttää silmää

Puhdas ja huollettu kivipinta näyttää hyvältä ja pitää kiinteistön arvon korkealla. Arvokkuuden lisäksi siisteydellä on psykologinen vaikutus asiakaskokemukseen ja ilmapiiriin.

Likainen kivipinta, purukumin vuoraama katuosuus tai kasvimaaksi muuttunut pihalaatta eivät välitä parasta viestiä asiakkaalle tai asukkaille. Kivipesu ja pintojen puhdistus on verrattain edullista ja niiden vaikutus kiinteistön ulkonäköön on ilmiselvä.

Kivipesu erilaisille pinnoille

Kivipintoja on kymmeniä erilaisia ja ne reagoivat puhdistustoimiin, työtapoihin ja kemikaaleihin eri tavoin.  Esimerkiksi graniitti on erittäin kova ja luja materiaali mutta kalkkikivi huomattavasti hauraampaa. Erilaisen kovuuden takia niistä valmistettujen kivilaattojen puhdistusmenetelmät ovat erilaiset. Kivipesussa myös tiilipinta lasketaan hauraaksi kivipinnaksi. Esimerkiksi tiilitaloa puhdistettaessa liiallinen vedenkäyttö voisi olla tuhoisaa muille rakennuksen materiaaleille.

Erityisesti laajojen kivipintojen puhdistuksessa sovimme etukäteen tarkasti mitä puhdistetaan. Kun kohteena on esimerkiksi suuren teollisuusalueen tai liikenneaseman kivipintojen puhdistus, sovimme asiakkaan kanssa tehtävän työn laadusta sekä kohteesta. Hankalissa kivipesu-urakoissa on myös erittäin suotavaa toteuttaa testipesuja tai pestä koekiviä.

Poistamme kivipesulla kaikista pinnoista:

  • sammaleet
  • rikkaruohot
  • purukumit
  • rasvat ja öljytahrat
  • valuneet ruostetahrat
  • kalkkihärmeet
  • graffitit

Epäpuhtaudet poistamme oikeilla pesuaineilla sekä paine- ja puhallusmenetelmillä.

Kivilaattojen puhdistus vaatii oikeat välineet

Kivipesun työtapojen, työvälineiden ja kemikaalien kirjo on erittäin laaja. Pitkän linjan ammattilaisina olemme hioneet toimivat työtavat ja valinneet tehokkaat kemikaalit kokemuksen kautta.

Esimerkiksi kivilaattojen puhdistus riippuu laatan sijainnista ja kivilaadusta. Ollaanko poistamassa kalkkihärmettä mustasta graniittilaatasta, joka on verhonnut muurin? Entä miten poistaa yleislikaa luonnonkivestä, joka on erittäin huokoinen ja tehokkaasti kaikkea sisäänsä imevä kivilaatu? Graniittisen kivilaatan puhdistuksessa voi käyttää hapanta ainesta tai jopa happoa, kun taas luonnonkivessä olisi suotavaa suosia mietoa yleispesuainetta.

Kivipesu haasteellisissa tapauksissa

Pihalaattojen puhdistus voi joskus olla hankala operaatio kuten luonnonkivien puhdistaminen öljystä. Kasvusto  saattaa olla pihalaatan juuressa kiinni kuin liimattuna ja haasteena on kivien irtoaminen, kun ruohoa yritetään poistaa. Tai vasta poistettu sammal onkin seuraavana kesänä kasvamassa kiveen uudelleen. Pitäisikö kivilaattojen puhdistuksessa käyttää myrkkyä? Ovatko käyttämämme kemikaalit turvallisia lasten ja kotieläinten kannalta tai onko täysin bioturvallista merkkiä olemassa?

Jos sinua askarruttaa jokin asia laattojen puhdistuksessa, soita meille. Me voimme auttaa!

Soita 040 373 7851

Kivipesun ennakointi ja jälkihuolto

Kivipesun jälkihuolto on myös seuraavan puhdistuksen ennakointia. Kun suuritöinen kivipesu on saatu tehtyä ja kivipinta on jälleen hienon näköinen, on aiheellista miettiä pinnan pysymistä puhtaana myös jatkossa. Onko uhkana töhrijät ja graffitien maalailijat vai alkavatko sammaleet, punajäkälä tai muut kasvustot valtaamaan kasvualaa? Myös liikenteestä ja ihmisten liikkumisesta aiheutuva yleislika ilmestyy toisinaan yllättävän nopeasti pintoihin.

Näihin haittoihin voi varautua ennakkoon sopivalla suojakäsittelyllä. Kivilaattoihin, pihalaattoihin ja muihin kivipintoihin on saatavilla tarkoituksen mukainen suoja. Graffitilta voi suojautua töhrynsuojakäsittelyllä ja kasvien kasvua hillitä kasvustonestokäsittelyllä.

Ympäristön tuottamaa saastetta vastaan suojaudutaan kyllästämällä pinnat. Meiltä saat kaikki ratkaisut ja palvelut, jotka kivipintojen puhdistukseen ja -suojaukseen liittyvät.

Kivipinnan suojaus puhdistuksen tai asennuksen jälkeen

Syväpuhdistuksen tai uudisasennuksen jälkeen kannattaa kivipinnat suojata – mitä huokoisempi kivi, sen tärkeämpää suojata kivi sekä syöpymiseltä että likaantumiselta. Parhaat suojaavat aineet ovat joko piipohjaisia polymeerejä kuten silikoneja, siloksaaneja tai silaaneja tai teflon-tyyppisiä polymeerejä.

Tutustu suojaukseen

Tavallisimmat suojaukset:

  • kasvuston estosuojaukset
  • sauma- ja laattasuojaukset
  • graffitisuojaukset

Ota yhteyttä – me kartoitamme kohteesi

Soita ja kysy lisää kivipesusta tai kivilaattojen puhdistuksesta. Tulemme kartoittamaan ja tarkistamaan kohteesi. Annamme asiallisen tarjouksen, oli kyseessä sitten pihalaatat, kivilaatat, muurikivet tai mikä tahansa kivipinta, joka mielestäsi on huolenpidon arvoinen. Tilaa kivipesu alan ammattilaiselta!

Soita 040 373 7851Tilaa ilmainen kartoituskäynti

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2024 Ionic Group - Ionic Palvelut Oy

Pyydä tarjous