Kokenut kivipintojen puhdistaja
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Kivipesut

Ionic group on kaiken nähnyt, kokenut ja paras valinta kumppaniksi, kun kivipintojen puhdistus on tarpeellista. Kivipesu kuulostaa yksinkertaiselta ja helpolta tai korkeintaan kovaa hankaustyötä vaativalta hommalta, mutta kuten näistä sanoista arvata saattaa, onkin onnistuneen tuloksen takana monta huomioon otettavaa tekijää ja ratkaisevaa yksityiskohtaa.

Katso yhteystietommeLähetä yhteydenottolomake

Tärkeää ymmärtää mitä ollaan tekemässä

Kivipintoja on kymmeniä erilaisia ja ne reagoivat erilaisiin toimiin, työtapoihin ja kemikaaleihin eri tavoin. Aloitettavasta työstä ja saavutettavasta lopputuloksesta täytyy olla hyvä yhteisymmärrys, jo ennen urakan aloitusta. Tiedetään mistä lähdetään ja mihin ollaan menossa. Esimerkiksi jos puhutaan graniitista ja kalkkikivestä yhtaikaa voi melkein tuntea kuinka kivilaatujen kovuus on erittäin kaukana toisistaan. Tällöin myös näiden hyvin erilaisten kivipintojen puhdistusten tulee olla tavoiltaan kaukana toisistaan, sillä onhan selvää, että kalkkikivi on huomattavasti hauraampi kuin erittäin kova ja luja graniitti.

Meidän toimialallamme myös tiilipinta lasketaan hauraaksi kivipinnaksi, joten sen kanssa tulee olla tarkkana, kun erilaisia toimia sen parissa tehdään. Esimerkiksi tiilitaloa puhdistettaessa voi ylenpalttinen lotraaminen veden kanssa olla tuhoisaa muille rakennuksen materiaaleille ja seuraukset saattavat olla ajansaatossa vakaviakin. Joskus kivipintojen puhdistusala on erittäin laaja, tällöin on syytä sopia tarkkaan mitä ollaan tekemässä, esimerkiksi jos ollaan puhdistamassa suurten teollisuusalueiden tai vaikkapa liikenneasemien kivipintoja sovitaan asiakkaan kanssa yhteisymmärryksessä laadusta sekä toiminnasta, jotta tulos ja odotus kohtaavat, eikä jälkipuintiin ole tarvetta. On myös erittäin suotavaa hankalissa urakoissa toteuttaa testipesuja tai koepaloja.

Työtavat, välineet ja kemikaalit

Kivipesun työtapojen, työvälineiden ja kivipintojen pesussa käytettävien kemikaalien kirjo on erittäin laaja. Parhaita käytäntöjä, niin toimivien työtapojen, kuin tehokkaiden kemikaalien käytöstä ei oikeastaan voi saada tietoa kuin itse käytännön työssä. Työ tekijäänsä opettaa ja kun on havaittu jotain toimivaa se kasvattaa aina ammattitaidon valikoimaa ja hyödyttää tulevia asiakkaita. Esimerkiksi kivilaattojen puhdistus riippuu laatan sijainnista ja kivilaadusta. Ollaanko poistamassa kalkkihärmettä mustasta graniittilaatasta, joka on verhonnut muurin. Poistetaanko yleislikaa luonnonkivestä, joka on erittäin huokoinen ja tehokkaasti kaikkea sisäänsä imevä kivilaatu. Graniittisen kivilaatan puhdistuksessa voi käyttää hapanta tai jopa happoa, kun taas luonnonkivessä olisi suotavaa suosia mietoa yleispesuainetta.

Entäpä mitä tulisi sitten tehdä, kun luonnonkivi on imaissut öljyä tai jotakin muuta ikävää sisäänsä? Pihalaattojenkin puhdistus saattaa olla viheliäistä touhua. Kasvusto pihalaatan ohessa on kuin kiinni liimattuna ja kivet meinaavat lähteä mukana, kun yrittää pikkusen ruohosta kiskoa tai sitten sammal jonka juuri sain poistettua, onkin seuraavana kesänä kasvamassa siihen uudelleen. Pitäisikö pihalaattojen puhdistuksessa käyttää myrkkyä? Ovatko kemikaalit turvallisia lasten ja kotieläinten kannalta, onko täysin bioturvallista merkkiä olemassa? Näihinkin viisaisiin kysymyksiin Ionic Groupin henkilökunta on ajan saatossa löytänyt vastaukset ja jos sinua askarruttaa jokin asia laattojen puhdistuksessa, soita meille, me voimme auttaa.

Ennakointi, jälkihuolto ja koulutus

Jälkihuolto voi olla myös seuraavan kerran ennakointia. Kun suuritöinen kivipesu on saatu tehtyä ja kivipinta on jälleen hienon näköinen, saattaa olla aiheellista miettiä hieman tulevaisuutta. Voi olla hyödyllistä pohtia kauanko pinta pysyy puhtaana? Onko uhkana töhrijät ja graffitien maalailijat vai alkavatko sammaleet, punajäkälä tai muut kasvustot valtaamaan kasvualaa.

Myös liikenteestä ja ihmisten liikkumisesta aiheutuva yleislika ilmestyy toisinaan yllättävän nopeasti pintoihin. Näihin esimerkkihaittoihin voi varautua ennakkoon sopivalla suojakäsittelyllä. Kivilaattoihin, pihalaattoihin Ja muihin kivipintoihin on saatavilla tarkoituksen mukainen suoja. Graffiteilta voi suojautua töhrynsuojakäsittelyllä. Kasvustoihin voi varautua kasvustonestokäsittelyllä.

Ympäristön tuottamaa saastetta vastaan voi suojautua kyllästämällä pinnat. Meiltä löytyvät kaikki ratkaisut ja palvelut, jotka kivipintojen puhdistukseen ja -suojaukseen liittyvät.

Ota yhteyttä – me kartoitamme kohteesi

Soita ja kysy lisää. Tulemme kartoittamaan ja katselmoimaan kohteesi. Annamme asiallisen tarjouksen, oli kyseessä sitten pihalaatat, kivilaatat, muurikivet tai mikä tahansa kivipinta, joka mielestäsi on huolenpidon arvoinen. Tilaa kivipesut alan ammattilaiselta!

Katso yhteystietommeLähetä yhteydenottolomake

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2021 Ionic Group - Ionic Group Oy

Pyydä tarjous