Kokenut kivipintojen puhdistaja
Pyydä ilmainen kartoituskäynti

Kivipesu

Kivipesu saattaa kuulostaa yksinkertaiselta ja helpolta hommalta, joka vaatii korkeintaan kovaa hankaustyötä. Onnistunut kivipesu vaatii kuitenkin monien yksityiskohtien huomioimista. Ionic Group on paras valinta kumppaniksi, kun kivilaattojen puhdistus on tarpeellista. Olemme kokenut, kaiken nähnyt ja jatkuvasti kehittyvä puhdistusalan yritys.

Katso yhteystietommeLähetä yhteydenottolomake

Kivipesu erilaisille pinnoille

Kivipintoja on kymmeniä erilaisia ja ne reagoivat erilaisiin toimiin, työtapoihin ja kemikaaleihin eri tavoin. Aloitettavasta työstä ja saavutettavasta lopputuloksesta täytyy olla hyvä yhteisymmärrys jo ennen urakan aloitusta. Täytyy tietää, mistä lähdetään liikkeelle ja mihin ollaan menossa.

Esimerkiksi jos puhutaan graniitista ja kalkkikivestä yhtaikaa voi melkein tuntea, kuinka kivilaatujen kovuus on erittäin kaukana toisistaan. Tällöin myös näiden hyvin erilaisten kivilaattojen ja -pintojen puhdistusten tulee olla tavoiltaan kaukana toisistaan, sillä onhan selvää, että kalkkikivi on huomattavasti hauraampi kuin erittäin kova ja luja graniitti.

Kivipesussa myös tiilipinta lasketaan hauraaksi kivipinnaksi, joten tulee olla tarkkana, kun erilaisia toimia sen parissa tehdään. Esimerkiksi tiilitaloa puhdistettaessa liiallinen vedenkäyttö voi olla tuhoisaa muille rakennuksen materiaaleille ja seuraukset saattavat olla ajansaatossa vakaviakin. Joskus kivipintojen puhdistusala on erittäin laaja, tällöin on syytä sopia tarkkaan mitä ollaan tekemässä.

Esimerkiksi jos ollaan puhdistamassa suurten teollisuusalueiden tai vaikkapa liikenneasemien kivipintoja sovitaan asiakkaan kanssa yhteisymmärryksessä laadusta sekä toiminnasta, jotta tulos ja odotus kohtaavat, eikä jälkipuintiin ole tarvetta. Hankalissa urakoissa on myös erittäin suotavaa toteuttaa testipesuja tai pestä koekiviä.

Kivilaattojen puhdistus vaatii oikeat välineet

Kivipesun työtapojen, työvälineiden ja kemikaalien kirjo on erittäin laaja. Toimivien työtapojen ja tehokkaiden kemikaalien käytöstä ei voi saada tietoa millään muulla tavalla, kuin kokemuksen ja kovan työn kautta. Tämän takia kivipesuun kannattaa valita pitkän linjan ammattilainen.

Työ tekijäänsä opettaa, ja kun havaitsemme jotain toimivaa, se kasvattaa aina ammattitaidon valikoimaa ja hyödyttää tulevia asiakkaita. Esimerkiksi kivilaattojen puhdistus riippuu laatan sijainnista ja kivilaadusta.

Ollaanko poistamassa kalkkihärmettä mustasta graniittilaatasta, joka on verhonnut muurin? Entä poistetaanko yleislikaa luonnonkivestä, joka on erittäin huokoinen ja tehokkaasti kaikkea sisäänsä imevä kivilaatu? Graniittisen kivilaatan puhdistuksessa voi käyttää hapanta tai jopa happoa, kun taas luonnonkivessä olisi suotavaa suosia mietoa yleispesuainetta.

Kivipesu haasteellisissa tapauksissa

Entäpä mitä tulisi sitten tehdä, kun luonnonkivi on imaissut öljyä tai jotakin muuta ikävää sisäänsä? Pihalaattojen puhdistus saattaa olla hankala operaatio. Kasvusto pihalaatan juuressa on kuin kiinni liimattuna ja kivet voivat lähteä mukana, kun yrität hieman vetää ruohosta.

Voi myös olla, että sammal, jonka juuri sait poistettua, onkin seuraavana kesänä kasvamassa kiveen uudelleen. Pitäisikö kivilaattojen puhdistuksessa käyttää myrkkyä? Ovatko kemikaalit turvallisia lasten ja kotieläinten kannalta, tai onko täysin bioturvallista merkkiä olemassa?

Näihinkin viisaisiin kysymyksiin Ionic Groupin henkilökunta on ajan saatossa löytänyt vastaukset. Jos sinua askarruttaa jokin asia laattojen puhdistuksessa, soita meille. Me voimme auttaa!

Ota yhteyttä kivipesun asiantuntijaan

Kivipesun ennakointi ja jälkihuolto

Kivipesun jälkihuolto voi olla myös seuraavan puhdistuksen ennakointia. Kun suuritöinen kivipesu on saatu tehtyä ja kivipinta on jälleen hienon näköinen, saattaa olla aiheellista miettiä hieman tulevaisuutta. Voi olla hyödyllistä pohtia kauanko pinta pysyy puhtaana? Onko uhkana töhrijät ja graffitien maalailijat vai alkavatko sammaleet, punajäkälä tai muut kasvustot valtaamaan kasvualaa.

Myös liikenteestä ja ihmisten liikkumisesta aiheutuva yleislika ilmestyy toisinaan yllättävän nopeasti pintoihin. Näihin haittoihin voi varautua ennakkoon sopivalla suojakäsittelyllä. Kivilaattoihin, pihalaattoihin Ja muihin kivipintoihin on saatavilla tarkoituksen mukainen suoja. Graffiteilta voi suojautua töhrynsuojakäsittelyllä. Kasvustojen kasvua voi hillitä kasvustonestokäsittelyllä.

Ympäristön tuottamaa saastetta vastaan voi suojautua kyllästämällä pinnat. Meiltä löytyvät kaikki ratkaisut ja palvelut, jotka kivipintojen puhdistukseen ja -suojaukseen liittyvät.

Ota yhteyttä – me kartoitamme kohteesi

Soita ja kysy lisää kivipesusta tai kivilaattojen puhdistuksesta. Tulemme kartoittamaan ja tarkistamaan kohteesi. Annamme asiallisen tarjouksen, oli kyseessä sitten pihalaatat, kivilaatat, muurikivet tai mikä tahansa kivipinta, joka mielestäsi on huolenpidon arvoinen. Tilaa kivipesu alan ammattilaiselta!

Katso yhteystietommeLähetä yhteydenottolomake

Luotettava kumppani logo Reach and Wash System

Copyright © 2022 Ionic Group - Ionic Group Oy

Pyydä tarjous